About Me

My photo
name aku noor izzati azhar :) MAJOR mmber SEPINTAR aku pggil aku COURT :) tapi yg budak baek pggil aku ZATIE AZHAR (sbb rmi sgt zatie batch aku) COURT is stands for........:) ha3....budak2 UITM KUALA PILAH plak,,dyeorg pggil aku ,,IZZ :) macho x nme tuhh,,hik2 :P

mari la bersedekahh :)

ape tgok2 :P KLIK LA KAT SINI.:)

borak-borakk

Tuesday, 30 October 2012

ya Allah. aku x kuat :'(

Allah menguji hambanya berlainan cara.
mungkin ini cara Allah menguji aku sekeluarga.
tahun ni sangat2 menduga aku ya Allah.

orang mungkin nampak aku HAPPY je. gelak macam orang GILA. tapi sebenanye aku rapuhhh. hampir every night aku nangis. terutama time final harituh. final harituh la paling banyak dugaan aku. macammmmmmm2 jadi.

ni laa salah satu dugaan dia...

bila aku cerita dekat member aku berat badan bapak aku 35 kg semua gelak. sebab sgt2 la rare untuk lelaki.
but now lagi rare bila berat badan bapak aku cuma 30 KG. cuba bayangkan bertapa kurusssnye :'(.
betol2 tinggal tulang. x de lemak langsunggg.

sekarang abah dekat hospital sejak petang ahad harituh sebab abah berak berdarah. dulu abah ade operation dekat pancreas. time tuh aku tgh form 5. time birthday aku pulak tuhh. dugaan habis.
family aku tgh tunggu result ct scan plus siap masok kan camera dari mulut and from anus. nak check colon. takut luka or cancer. nauzubillahhhh. harap2 jauhkann laa.

untuk sementara waktu ni aku kene jaga adek aku , masak, kemas rumah. kalau nak cerita pengorbanan. aku paling salute dekat makk! mak jaga abah siang malam. sampai x tido. lepas tuh ulang alik dari hospital selayang ke puncak alam. untuk makesure kitaorg selamat dekat rumah.

for those yang baca ni. aku mohonnn semua doakan abah akuu. pleaseee. aku x harap kan simpati cuma kalau boleh doakan abah aku sembuhh. aku rindu abah yang duluu. ceriaaa. sekarang cengkung sangattt. sedihhh aku tengokk. :'(

Wednesday, 23 May 2012

kek tiramTISU. keh3.

arituh adek aku buat kek oren x jadi. so mengelakkan PEMBAZIRAN #poyo
aku buat la kek TIRAMISUU huduh muduhh ku, keh3.
memandang kan 24 n 25 nie beday akuu. disebabkan tahun nie aku celebrate tnpe parents akuu. so kene la buat kek sendiri
#SADISS konooonn :p

meh3. ambik pen maker. whiteboard kelass. tulis resepi nie hahhh~ masterchef pon kalah. kah3

bahan2 :

1 sponge kek (bebas laa. x kesah pape kek pon )
250ml whipping cream
200ml cream cheese
1/2 cawan gula haluss muluss
1 cawan air panas(nak guna untok bancuh nescafe)
1 sudu serbuk nescafe
serbuk koko untok hiasan


cara-caranyaa :)

= bancuh nescafe guna 1sudu serbuk + 1 cawan air panas
= satukan gula, cream cheese. whipping cream dlm 1 bekas
= adun kan smpai gebuuu
= kek tadi bahagi kan kepada 3 (potong melintang)
= susun 1 bahagian kek paling bawah. 
= tuangkan 1/3 nescafe atas kek.
=sapukan 1/3 adunan cream tadi atas kek yg pertama.
=ulang smpai lapisan yg ketiga
= tabur kan serbuk koko atas sekali untok hiasan. ikot suka hati :D
= masok dlm peti sejuk. pastu makannn! :)

wahhh. da mcm LAB report kauuu. lab report pon tiru org keh2 :P
selamat mencuba :)

hasillll ->

nie la kek buatan tangan besarr ku. kah3. serbuk terlebih sebenanyaa :P

selekehhh HABAKK HANGGG~




Sunday, 1 April 2012

sem 2 : AKU BUDAK PTAR!

pehh. title entry nak poyo je.
bajet mcm aku nie selalu belaja jeeee :P
ahahaha.
salah sama sekali! #dushhh~

aku just nak mention that this sem aku selalu masok PTAR (library uitm)
almost everyday la kot,
bukan nye hapee pon, nak tiru lab report org je :P
keh3. nak sroh aku buat sendiri?
mmg x laa. punye la belambak lab report MICROBE tuhh. yg aku buat sendiri hanyalaaahhh : 2
nmpk x muke pemalasss disituu :P

aku nak buat recap la citer sem nie.
ramai lecturer cakap sem nie sem paling TOUGH!. wa ulang lagi skali paling toughhh~
mane x nyee. dalam 1 sem yg lebih kurang 4 bulan je belaja. kiteorg kene belaja 3 subjek KIMIA ( organic chem. physical chem. BIOchem) pastoo tmbah lagi ngan MICROBE kesayangan tuhh, naseb aku syg gila kat microbe tuhh. dpt plak lecturer yg SUPERB BEST! 


dah3. tutop cerita pasal belaja.
aku nak cerita pasal life aku plak time sem 2 nie. keh3
firstly aku nak mintak maap la kat mmber2 aku. sbb sem nie aku selalu MOOD SWING sket. maklom laa stress x bertempatt. ahaa. as aku mention before. aku ade byk lab report nak mampooooosss! ahaha
sem nie aku belaja mcm2 pasal HIDUP~ eheee. ceewwahhh. :P

life aku sem nie :

#aku rajen maen badminton petang2. *atleast 1kali semggu. ahaha* tp x kuruss mane ponn. same jee. gemoook gakk. ahaha

# aku try diet time awal bukak sem, turun lah gak berat tuhh. pastoo once da turunn. aku tros makan balekk. mmg melambung la naek balekk. ahaha. *padann muke kauu*

#aku belaja carik rumah sewa. sbnye aku nie takot nak ckp ngan org yg x kenal. tp disebab kan risau x de rumah tok next semm. aku berani kan diri lah gakk. aahaha  *ALHAMDULLIAHH dapat kolej :D

#sem nie aku banyak merantauu pegi bilik orgg. yelaa. aku nie xde la pandai mane nak study sengsorang~ tuh yg kene pegi bilik org mintak tolong ajarkann. ahahhaa *tengs alott all my friends :)

#aku addicted kat 9GAG! seriuss aku cakap. sumtime 9gag nie boleh improve english. ahhaa. smpaikan dlm presentation MICROBE pon aku masok kan unsur2 9GAG. nmpk x 9GAGGERRSS aku tuhh . keh3


# nak cakap pasal matang. sem nie aku X MATANG langsong. aku suke buat keje merepekk. sbb tuh cara aku nak release tension yg serabuut kat dlm kepalaa nie. ahahaa

#aku da STOP stalk. nie kompem2 punye. *bosan betol.aku da delete die buat kali yg ke-5, ahaaaaa!

aku ngan mai dekat LAB :)
semakin  X MATANG~
makhluk halusss. eheheeee~ *gelak hantu*
AS114 2A1 :)


kesimpulan untuk final :

serious susahhhhh!. aku da try sestruggle yg mungkin. huhuu. tp soalan still ade yg lobang2. ape kan daya. tawakal je laa. ahahaa :)

sekarang masa untuk menikmati cuti 2 bulan tuh sepuas puas nyeeee! YEAHH : D

Thursday, 29 March 2012

nur amalia nainun!

ALLAH SELAMAT KAN KAMUUUU
ALLAH SELAMAT KAN KAMUUU
ALLAH SELAMAT KAN NUR AMALIA NAINUNNN
ALLAH SELAMAT KAN KAMUUU~~

ehehe,
wei, sampai hati tggal kan aku sengsorang kat rumah nie.
ahahha
sbnye aku RINDU GILAA nie,
sunyiiii~
mcm mane la next sem, yelaa kau da dok kat luar.
tengs sbb jadi ROOMATE aku selama 2 sem
JEMU AKU NGAN KAUUU~ :P
ahaha
xde laa. agak2 nnti bkal roomate aku tuh boleh tahan perangai aku mcm kau x?
huuuuu
sorry GAMBAR aku je yg monopoli. nak buat mcm mane. da camera suke kat aku :P

passtoooo. ade lagi :P
 nie tgok combo yg nie plak



all the best next sem!
nnti aku free aku lepak rumah sewa kauuu :)
syggg kauu.

Tuesday, 7 February 2012

surat untuk ABAH :)




Assalamualaikum abah! J selamat hari lahir abahh. Akak rindu sgt sgt  kat abah. ABAH la HERO akak. Abah snggop tggu berjam- jam kat dlm kereta time kat ktm sungai buloh sementara tggu akak balek dri ktm seremban walaupon akak tau abah penat drive balek keje dri k.l. :’) akak terharu sgt time tuhh. 


  Abah.  Makan la ubat. Akak nak abah sehat.  Abah nak tau x . akak akan menangis kalo trigt kat abah yg tgh menderita sakit . abah jage la makan. Jgn la amik makanan yg x berkhasiat. Nanti abah saket perot lagi. Huhuuu :’(

  Akak igt lagi time abah kene operation time akak Form 5 dulu. Akak x dpt nak focus belaja. Asyik tringat kat abahh. Risauuu.Alhamdulillah sume oke J . tp akak x nak bende nie jadi balek. Akak nak abah sehat selaluuu. Baruu BESTT! J sbb tuh akak selalu berdoa kat ALLAH semoga abah sehatt selaluu.
  Abah x penah kedekot ngan kiteorg bab makan :D . abah selaluu bwak kiteorg pegi makan kat tempat yg best2. Ehehe. Sbb tuh anak2 abah debab2. Keh3 :P kalau balek kampong ke mesti stop makan banyak kalii,. Ehehheeee BESTT!

  Abah penah suruh akak amik course physiology. Sbb akak reti urut. Tp akak x nak. Sbb akak nak urut kaki org yg akak syg je.  Because I really want it to be SPECIAL FOR MY SPECIAL.

 Semoga ulangtahun kelahiran abah yg ke 50 ini banyak membuka lembaran baru dlm hidup abah. Semoga panjang umur dan diberkati selaluuu. Mintak maaf sbb akak selalu menyusahkan abah.
                                                           

                                                                                                                                         .anak  ABAH.
                                                                                                                                Noor izzati AZHAR J





aku syg family aku

aku cpat tacing kalo org sebut pasal family aku,
aku rindu abah.mak.along.ika.adek

aku boleh nanges tibe2 kalo tringt MAK and ABAH :'(

Tuesday, 17 January 2012

kenapa kau curik hati aku?

aku x tau kenapa?
aku da usaha mcm2 nak avoid stalk kauuu,,nak avoiid amik tau pasall kauu~
tapi kenapaaa? KENAPAAAA? kenapa -.-

aku still stalk kau, aku usha segala mak nenek video yg kau post kat utube.aku like segala mak nenek video kauu,

kau tau x?

aku da try lupe kan kauu smpaii aku ADD then DELETE fb kauu smpi 5 KALIII! tauu x?
aku rase kau perasann :(

aku tau . aku hanye mampu berdoa kat ALLAH.
sbb ALLAH yg menentu jodoh kita semua :)

ya Allah :)
jika dia bukan miliku
kau berikan la aku seseorg yg boleh membimbing ku ya ALLAH.

Saturday, 14 January 2012

makbulkan lah doaku YA ALLAH :)

YA ALLAH
berikan la aku suami yg beriman dan boleh mmbimbingku ke syurgaMU ya ALLAH :)

amin ya rabbal alaminn