About Me

My photo
name aku noor izzati azhar :) MAJOR mmber SEPINTAR aku pggil aku COURT :) tapi yg budak baek pggil aku ZATIE AZHAR (sbb rmi sgt zatie batch aku) COURT is stands for........:) ha3....budak2 UITM KUALA PILAH plak,,dyeorg pggil aku ,,IZZ :) macho x nme tuhh,,hik2 :P

mari la bersedekahh :)

ape tgok2 :P KLIK LA KAT SINI.:)

borak-borakk

Monday, 31 October 2011

ice cream MALLER

hah!
sape cakap kita x leh buat ice cream sendiri~~
huk2~
meh amik PEN ngan PAPER!
salin resepi nie,,,*macam chef wan plak..KAHKAHKAH :P

bahan2 :


1 sudu makan ovalet
3/4 tin susu pekat manis
3/4 tin air
1 sudu makan serbuk koko
1sudu makan isen vanila


cara2 :


MIX ovalet , susu pekat manis, air (mix smpi GEBU *bak kata MALLER :P)
bila da gebuuu,,letak serbuk koko *nie tok perisa coklat.
bila da sebati,,,letak dalam peti ais :)
klu da kerasss!!
MAKANNNN~ hahahahah
 yummmmyummmmMMMMM!


tengok gmbr nie


nie la HASIL nye <3
sedaPPPPPPPP!! ngehngehhh
nyummm~



10 comments:

  1. aku rasa kau patut buat blog ni blog untuk resipi makanan la court. mcm best je :)

    ReplyDelete
  2. tuh laaa,,,nnti klu aku rajenn,,,aku nak buat tiramisuu,,nnti aku update :P

    ReplyDelete
  3. yeah...btul kata nina tu....kau buat la blog ni jd a part of personal n cooking blog...bg tips bagai...serious weyh...rajin kan update blog tau tau sementara free ni!!!!

    ReplyDelete
  4. homaigod.......i love ice cream

    ReplyDelete
  5. wahhh..aq stuju ngn nina gak,,alang2 da kau ank chef,sesuai sgtlaa bkak belog cmtu..heee^_^ btw, congrates! :)

    ReplyDelete
  6. miradil :ngeh3 segan aku *blushing #jijikk,,HAHAH
    tgok la klu aku rajenn,,hehhehe <3

    MAI : cepat buat!! sedap3

    ReplyDelete
  7. HAFSAH : hehehheheee,,,oke :) nnti aku try

    ReplyDelete
  8. wat blog ko jd blog chef..sng aku nk wat kalo bosan nanti..hahah

    ReplyDelete
  9. wahhhh,,oke BEB!!,,da siap aku edit,,nnti paper resepi lagi aku update yee ~

    ReplyDelete
  10. thanks toooooooooooooooooooooooooooo :me

    ReplyDelete